Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er en af de mest almindelige former for flexleasing, da det giver store fordele i forhold til beskatning og fleksibilitet i leasingaftalen. Ved erhvervsleasing betaler dit firma eller arbejdsgiver alle udgifter i forbindelse med bilen, og vælger du at benytte bilen privat, bliver du beskattet af fri bil.

Fordele ved erhvervsleasing:

  • Attraktiv beskatning af fri bil: Bliver du beskattet, så kan der være en fordel i erhvervsleasing af en brugt bil. Hvis bilen er ældre end 3 år bliver du beskattet af bilens handelspris og ikke nyprisen, og der kan derfor være mange penge at spare.
  • Fri kilometer: Kører du mange kilometer eller blot er usikker på dit kørselsbehov, så er flexleasing fordelagtig, da der ingen kilometerbegrænsning er på vores leasingaftaler.
  • Momsfradrag: Afhængig af bilens pris og registreringsafgift opnår virksomheden et attraktivt momsfradrag.
  • Udstyr: Mere udstyr giver dig mere køreglæde
  • Risiko: Minimerer risikoen ved betaling af månedafgift.
  • Efter endt leasingperiode: Lettere at sælge bilen ved endt leasingperiode.
  • Splitleasing: mulighed for splitleasing.
  • Forsikring: Mulighed for attraktiv forsikring.
  • Udskiftning: Mulighed for udskiftning i leasingperioden. 

Når du leaser firmabil hos Totalleasing, er du sikret en individuel skræddersyet aftale der passer netop til dig og dine behov.

Beskatning af fri bil:

Hvis en arbejdsgiver stiller firmabil til rådighed for en medarbejder som udover at skulle benyttes til erhverv, også må bruges privat, skal medarbejderen beskattes af fri bil. Når virksomheden stiller en bil til rådighed, bliver du beskattet af fri bil. Indkøbs og driftsomkostninger (brændstof, forsikring mm.) afholdes udelukkende af virksomheden.

Få udbetalt kørselspenge:

Hvis du er virksomhedsejer eller ansat og erhvervsleasing/splitleasing ikke er en mulighed hvor du arbejder, så kan du få udbetalt kørselspenge for din kørsel i arbejdsmæssig regi.

Privatleasing kan være en attraktiv løsning, hvis du bruger bilen arbejdsmæssigt. Hvis du bruger bilen til at køre ud til kunder, eller på anden vis på arbejde, så kan du få udbetalt kørselspenge. Som virksomhedsejer, kan du udbetale kørselspenge til dig selv, og derefter trække dem fra i SKAT.

Ny bil (Under 36 måneder)

Er køretøjets alder under 36 måneder, bliver du beskattet af bilens nyvognspris inkl. dansk registreringsafgift. Beskatningsgrundlaget vil være uændret i denne periode

Brugt bil (Over 36 måneder)

Er køretøjets alder over 36 måneder, bliver du beskattet af bilens handelspris inkl. dansk registreringsafgift. Du vil med brugtvognsbeskatning ofte kunne sparer op til 50% i beskatning, såfremt du vælger brugt fremfor nyt køretøj.

Har du brug for erhvervsleasing?
Kontakt os.